21 July 2014

Salam Takziah buat Ahli Keluarga mangsa MH17


TAOTAUAJER - Inilah berita tergempar yang baru di khabarkan... belum habis lagi dengan misteri kehilangan kapal terbang MH370 kini kita di kejutkan pula dengan pesawat MAS MH17 pula yang di katakan terhempas di Ukraine

'Interfax' melaporkan Sebuah pesawat Boeing 777 milik syarikat penerbangan Malaysia terhempas di Ukraine berhampiran sempadan Rusia."Syarikat penerbangan Malaysia mengadakan penerbangan dari Amsterdam - Kuala Lumpur berjarak 50 batu sebelum memasuki ruang udara Rusia, mula terbang rendah, dan kemudiannya ditemui terbakar di atas tanah di Ukraine," kata sumber, sambil menambah bahawa 280 penumpang dan 15 anak kapal berada di atas kapal.

Pakar tentera Dmitry Tymchuk berkata pesawat Malaysia Airlines itu terhempas di utara Torez di rantau Donetsk, menurut wartawan Ukraine Myroslava.

Kawasan ini dikawal oleh puak pemisah pro-Rusia yang sedang menentang tentera Ukraine.

Pada 8 Julai, Pentadbiran Penerbangan Ukraine menutup ruang udara kepada pesawat awam selepas sebuah pesawat pengangkut tentera ditembak jatuh.

Pesawat itu dilaporkan menyeberangi sempadan Rusia pada kira-kira 09:30 EDT.

Namun begitu, kesahihan berita ini masih diragui. Kita tunggu pengesahan daripada pihak kerajaan Malaysia. Dalam pada itu, pihak MAS mengesahkan mereka terputus hubungan dengan pesawat MH17

Walaubagaimanapun Reuters tidak dapat mengesahkan laporan itu setakat ini.2 comments: