19 March 2019

Dermapen Treatment by Embun Sari Spa, Kluang

Assalamualaikum

Happy Birthday Embun Sari Spa! Haritu sempat Yaya ke Embun Sari Spa di Kluang, Johor yang mana pemilik spa tersebut menyediakan harga istimewa sempena hari lahir beliau. Wow! Beliau memang seorang yang baik hati sebab selalu berikan harga paling istimewa buat para pelanggan yang selalu menjejakkan kaki ke spa nya. Seronok betul!



Yaya telahpun diberi peluang sekali lagi untuk datang menerima rawatan. Kalau sebelum nk di entry Yaya ada Yaya kongsikan tentang Sulam Bedak, kali ini Yaya nak share pula pengalaman Yaya buat Dermapen Trearment di Embun Sari Spa! Hoorayy!!

Jenuh Yaya nak bersihkan kulit muka hari - hari buat masker dengan putih telur sebab nak kasi hilangkan parut di muka. Kalau korang nak tahu, parut jerawat di kulit muka Yaya dah berkurang, tapi ada kesan parut kemalangan sahaja. Hehe..Apapun memang bersyukur sangat sebab Yaya dah berjaya kurangkan sedikit parut jerawat di kulit muka Yaya ni 😃


Percaya tak, kalau korang buat sekali memang kesan tidak nampak sangat. Lagi best bila korang lakukan 3 hingga 4 kali rawatan, hasilnya amat berkesan! Serius, kompem takkan menyesal beb. Pantangnya, dilarang ambil makanan laut dan apa sahaja yang boleh mengundang kegatalan, kompem korang akan garu dan menyebabkan luka 😄

Kebaikan dan kelebihan Rawatan Dermapen boleh buat korang yang membaca ni ternganga 😂 sebab apa tau, selain dapat menghilangkan parut jerawat dan segala jenis parut dengan cepat, ianya juga boleh menghilangkan parut yang berlubang, jeragat dan kedutan. Paling best sekali apabila menghasilkan sel kulit baru yang lebih lembut dan halus. Tak dapat dinafikan apabila mengambil rawatan Dermapen ini, ianya akan memperbaiki tekstur kulit dan tona kulit tak sekata. Suka sangat apabila rawata ini dapat menghaluskan liang roma kasar dan terbuka, selain menghasilkan kolagen pada kulit muka.

Lepas tu yang paling - paling best, rawatan ini dapat membuang sel - sel kulit mati, selain melancarkan peredaran darah dalam kulit muka dan encerahkan kulit.


Ini adalah ruangan pelanggan untuk menerima rawatan. Dari awal rawatan hinggalah ke sudah, Yaya dengar alunan lagu sampai tidur termimpi - mimpi 😅


Habis sahaja menerima rawatan Dermapen ni, memang wajiblah Yaya pakai topeng muka sebab nak elak muka dari terkena cahaya matahari sebab ada pedih sedikit. Bak kata orang, beauty is pain. Ye dok ? Heheh...

Ramai juga yang tanya Yaya di Facebook dan Instagram, korang boleh buat carian di facebook spa tersebut atau klik Whatsapp di bawah, orait 😉

Facebook : Embun Sari
WhatsApp Temujanji

Sulam Bedak by Embun Sari Spa, Kluang

Assalamualaikum korang...lama sangat Yaya tak bersiaran kan..hehe..berhabuk sangat dah koridor Yaya ni..hehe..harap sangat korang sihat sentiasa dan dimurahkan rezeki.. Alhamdulillah sepanjang perjalanan Yaya sebelum ni dimudahkan Allah swt. Kita doa yang baik - baik jer tau..yihaa...

Terbaharu, Yaya ada pergi satu spa ni, iaitu Embun Sari Spa yang terletak di Bandar Kluang, Johor. Kalau sebelum ni macam yang korang tahu, Yaya suka pakai bedak tebal - tebal..hehe..tapi sekarang Yaya da jarang sangat nak make up tebal - tebal ni..Lebih pada satu lapis alas bedak, tu pun sedikit sahaja. Lebih - lebih lagi Yaya baru sahaja buat rawatan Sulam Bedak yang mana banyak manfaat daripada kita guna alas bedak yang ada kat kedai tu tau. Nanti Yaya ceritakan di bawah okay..

Jika korang suka makeup tebal - tebal, habiskan masa depan cermin lama - lama, habiskan duit beli foundation, BB cream dan sewaktu dengannya, korang memang disarankan sangat mengambil rawatan Sulam Bedak ni. Korang tahu apa itu Sulam Bedak ?

Sebelum tu korang boleh mainkan dahulu video yang Yaya dah sediakan di bawah tau 😃



RAWATAN SULAM BEDAK YANG FOFULAR dan TRENDING DI KOREA MEMBUATKAN WAJAH UOLS BERKILAU KILAU SEMACAM AWEK KOREA!!

Rawatan ini Wajah akan kelihatan lebih cerah secara sekata hanya dalam masa 1 jam! Kesan rawatan ini boleh bertahan selama 3 bulan. Kesan semi-kekal umpama memakai bedak setiap masa! Bahan dari Poland dan paling penting HALAL dan SAH WUDHU! Jadi, korang tak perlu risau tau

Antara kelebihan Rawatan sulam bedak/Bb glow Treatment adalah :

🌼Meneutralkan radikal bebas
🌼Memudarkan pigmentasi kulit, bintik hitam, bekas parut jerawat dsb.
🌼Mengurangkan kandungan melanin dalam kulit sebelum atau selepas pancaran UV
🌼Mengembalikan warna kulit
🌼Mengurangkan masalah tona kulit tidak sekata
🌼Tidak menutup pori-pori kulit seperti memakai foundation atau BB Cream.
🌼Rawatan ini tidak sakit, tiada kesan kemerahan,tiada 'downtime',dan hasilnya boleh terus kelihatan sejurus selepas rawatan!



5 SEBAB WAJIB DAPATKAN RAWATAN SULAM BEDAK di EmbunSari Spa :

❤ EQUIPMENT BERTEKNOLOGY TERKINI
Selain menggunakan mesin Dermapen, menggunakan mesin khas

❤ Mengunakan Product Yang berkualiti Tinggi & Paling penting mesra wuduk.
Kami menggunakan gabungan product Serum (skin colour ampoules) yg kami gunakan adalah serum organic yg ORIGINAL!! & selamat (tanpa paraben,alcohol, pewarna,fragrances/ allergens)

❤ TIADA DOWNTIME
Rawatan ini berbeza dengan Rawatan dermapen,kerana tiada downtime,lepas treatment boleh terus pergi ape2 majlis!!Yang penting boleh bertahan sehingga 3bulan😍😍

❤ INSTANT RESULT
Proses sulam bedak menggunakan MTS (Micro Needle Therapy System) dgn menggunakan serum khas 100% organic skin colour ampoules (ORIGINAL) kesannya akan dapat di lihat selepas rawatan!!



❤ HARGA PALING BERPATUTAN
Serius laa, memang berpatutan sangat sebab buat 1 JAM, lepas tu terus INSTANT RESULT.

Terima kasih buat korang yang sudi membaca, review Yaya yang seterusnya adalah mengenai Dermapen Treatment pula okay 😃

Tunggu ape lg..jom booking sekarangggg
Facebook : Embun Sari
WhatsApp Temujanji
http://www.wasap.my/60105116448