21 July 2016

Ajaibnya Bawang Putih Hilangkan Rasa Sakit!

Ibu dan nenek kita tahu betul bahawa tidak ada ubat yang lebih baik dari alam.Salah satu keajaiban dari ubat lama bawang putih. Berikut adalah beberapa tip yang akan memukau anda dengan kemudahan dan kesannya.

Bawang putih menghilangkan rasa sakit di telinga dan membantu merawat sakit kepala.

Bagaimana?
Secara ringkasnya ulas dibersihkan bawang putih di telinga anda. Sangat sesuai di telinga anda, sebagai plug telinga. Rasa sakit dan keradangan melewati dalam beberapa minit, dan anda jatuh panas merebak melalui telinga.

1. Dengan kaedah ini anda boleh menyembuhkan sakit kepala.
2. Dalam hal ini, ulangi prosedur sebelum tidur. Biarkan bawang putih tetap di telinga lebih malam.
3. Di pagi hari anda akan menjadi seperti baru.

Bawang putih menurunkan suhu badan.
Ini sangat sesuai untuk anak-anak. Jika anak anda mengalami demam, memotong hirisan bawang merah dan rendam dalam cuka sider epal. Kemudian letakkan di kaki dan telinga anak anda. Suhu menghilang sangat cepat batuk Cure dengan bawang putih.

Jus bawang putih adalah sirap ubat batuk semulajadi yang sangat berkesan yang boleh anda lakukan dalam resipi ini:
bahan:

-1 ulas bawang putih
-2-3 sudu makan madu.

Caranya:
Pilih kepala bawang putih yang indah dan sihat berukuran sedang. Kupas bawang putih dan dipotong. Masukkan ke dalam mangkuk yang lebih dalam dan tuangkan madu. Tutup mangkuk dengan foil atau pinggan dan meninggalkan pada suhu bilik semalam. Keesokan harinya, saring campuran melalui kasa tebal atau saringan. Ini adalah salah satu dos untuk satu hari.

Ambil satu sudu makan sirap setiap dua jam, atau anda boleh melakukannya lebih kerap. Tentu saja dalam waktu singkat anda akan merasa bahawa anda bernafas lebih mudah.

1 comment:

  1. bawang putih memang ada agen penyembuhan... anti inflammatory yg sangat baik..

    ReplyDelete